Izjava o dostopnosti

Dostopnost

V Regionalni razvojni agenciji Posavje se zavezujemo, da bomo omogočali dostopnost mobilne aplikacije Language (egradovi-posavja.si) v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na mobilno aplikacijo Language (egradovi-posavja.si). Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

  • ustrezni barvni kontrasti (izjema so morebitna besedila v in na slikah),
  • prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij,
  • odzivno oblikovanje,
  • predvidljivo delovanje spletišča,
  • omogočeno je opremljanje slik in priponk,
  • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov in vlog posameznih sklopov.

Stopnja skladnosti

Mobilna aplikacija Language (egradovi-posavja.si) je delno skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost mobilne aplikacije Language (egradovi-posavja.si) nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • fotografije, video posnetki in različni grafični elementi niso vedno opremljeni z nadomestnim besedilom.

Priprava izjave o dostopnosti

  • Ta izjava je bila pripravljena 17. aprila 2023.
  • Izjava je bila nazadnje pregledana 17. aprila 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po mobilni aplikaciji Language (egradovi-posavja.si) kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.
Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov: 

RRA Posavje
Cesta krških žrtev 2
8270 Krško
Slovenija


Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat za javni sektor
Ministrstvo za javno upravo
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
 

Aplikacija je dostopna v pokončnem prikazu!

Aplikacija je dostopna le na mobilnih napravah